Honden Familie Dag

Informatief, leerzaam en recreatief

DierenLot komt op voor mishandelde, verwaarloosde, afgedankte en gewonde dieren in Nederland: gezelschapsdieren, zwerf- en natuurdieren. 

Dierenlot ondersteunt lokale en regionale dierenhulporganisaties en daarmee duizenden vrijwilligers door het hele land. Juist dit fijnmazige netwerk van dierenhulpverleners is cruciaal om een probleem te identificeren en dieren in nood zelf te lokaliseren, op te zoeken en te helpen. Dieren kunnen immers zelf niet of nauwelijks om hulp vragen. Bovendien is een fijnmazig netwerk noodzakelijk om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de hulpverlening en de bewustwording. Vrijwilligers moeten in hun eigen omgeving aan de slag kunnen en mensen die hun huisdier kwijt zijn of een huisdier willen, moeten dit in hun directe omgeving kunnen vinden. Hoe groter de afstand hoe lager de bereidheid hiertoe.
Inmiddels ondersteunt DierenLot al zo'n 300 lokale en regionale dierenhulporganisaties door heel Nederland bij hun essentiële werk voor de dieren in nood in Nederland.


 

 

 

Dogdancever is een hondensport waarbij je met je hond op muziek danst. Om met je hond op muziek te kunnen dansen is het de bedoeling dat de hond een aantal oefeningen, trucs of moves uit kan voeren. Er zijn talloze oefeningen die de hond kan leren, zoals bijvoorbeeld omrollen, buigen, door iemands benen zigzaggen of rondjes om zijn as te draaien. Als de hond meerdere oefeningen kent dan wordt er muziek gekozen. De oefeningen die de hond laat zien worden aangepast op de muziek. Ook de handler danst op de muziek, maar de nadruk ligt bij de hond. Door het samenspel van hond, handler en muziek kan er een heel mooi geheel ontstaan! 


  Voorts zijn we zeer erkentelijk en dankbaar voor de steun (in natura of financieel) die we mochten ontvangen van de volgende bedrijven en/of personen:

Juin Fietsbeleving - Rossum

Alexander vd Schans - Hurwenen

Leon Geurts - Hurwenen

van Loon - Wellseind

Pimpernel - Rossum

Dorpsraad - Hurwenen

Pippel - Zuilichem

Huisartsen praktijk - Rossum

Mans Flowers - Brakel

vd Werken - Hedel

Plus Supermarkt - Brakel

Zuivelboerderij Den Eelder - Well


en alle medewerkers en vrijwilligers die bijdragen aan een geslaagd evenement.


 

 

 

 
Website under construction/ Website in aanbouw